Culorile corectoare au de a face cu intelegerea elementele de baza din roata culorile. Se spune ca machiajul este o forma de arta, intrucat in cadrul scolilor de arta se invata despre modul in care culori se anuleaza una pe cealalta. De exemplu, rosu este fata in fata cu verde pe paleta de culori. Culoarea verde va neutraliza culoarea rosie, motiv pentru care corectorul verde functioneaza cel mai bine pentru a acoperi petele rosii de acnee.

Corectorul verde: culoarea verde neutralizeaza culoarea rosie, motiv pentru care corectorul verde este minunat pentru a scapa de orice roseata de pe fata.

Corectorul mov/violet: culoarea lavandei sau a liliacului este cel potrivit pentru eliminarea oricaror nuante galbene nedorite de pe piele. Dupa cum probabil ati ghicit, violetul este fata in fata cu culoarea galben pe roata culorilor.

Corectorul roz: poate roz nu este cea mai buna culoare pentru a descrie acest grup. Este mai mult ca somonul sau culoare piersicii. Aceste culori sunt ideale pentru zona din jurul ochilor si mascarea semnelor de oboseala. Aceste culori sunt un amestec de rosu, portocaliu si nuante galbene, care se raporteaza la nuantele de albastru, violet, verde de pe roata culorilor. De aceea, aceasta culoare este potrivita pentru combaterea petelor intunecate de sub ochi.

Corectorul galben: este perfect pentru a ascunde urmele de violet sau albastru, venele si cercurile din jurul ochilor, iar pe roata culorilor galben este chiar fata in fata cu violet. Corectorul galben este adesea cel mai folosit, si este foarte bun pentru a nuanta pielea si pentru a da o baza luminoasa fondului de ten. In functie de tonul pielii, corectoarele galbene pot fi, de asemenea, o perfecta  baza de fard daca nu aveti un primer de ochi la indemana.

Corectorul portocaliu: aceasta culoare este perfecta pentru persoanele cu tonuri mai inchise ale pielii care vor sa ascunda cercurile negre sau alte spoturi cu modificari de culoare profunda.

Corectorul nude: pentru un ten care nu are prea multe zone cu probleme, corectorul nude va fi perfect.