Ceramidele reprezinta unul din cele 3 tipuri de lipide care alcatuiesc bariera pielii. Acestea sunt esentiale pentru revitalizarea pielii mature, asigurand corectarea si repararea stratului lipidic protector.

Ceramidele sunt formate dintr-o asociere inovatoare de ingrediente active, cu actiune asupra problemelor tenului matur. Pentru a recrea structura pielii, ceramidele, molecule lipidice, au fost asociate cu un nou tip de colesterol, de origine vegetala si cu acidul behenic, un acid gras, cu rol in catifelarea pielii. La toate acestea se adauga sfingolipidele, cu rol in reactivarea sistemului natural de hidratare a pielii. Cu timpul, bariera pielii se distruge, iar deficitul de lipide din piele duce la deteriorarea stratului cornos al epidermei, in consecinta la o pierdere mai rapida a apei.

Ceramidele actioneaza in 3 directii:

  • protejeaza, prin corectarea si repararea barierei lipidice a stratului cornos;
  • previn, prin suplimentarea substantelor necesare pentru sinteza lipidica;
  • regenereaza, prin stimularea repararii epidermei.
  • Bariera protectoare a pielii este refacuta, transportul apei si al glicerolului in interiorul epidermei fiind imbunatatit. Pielea matura este astfel revitalizata, iar procesul de regenerare accelerat.

    Demachiantul Cremos cu Ceramide, de la Dermedics,este o emulsie cremoasa de curatare cu o formula unica, bogata in ceramide identica cu cele ale pielii care poate fi folosita 3 in 1: demachiant, crema hranitoare si hidratanta asemenea unei masti cremoase cu efect de netezire.