Sprancenele contureaza si schimba fizionomia fetei, insa nu toate femeile se bucura de niste sprancene ca ale modelului Cara Delevingne. In cazul acesta apelam la mici trucuri de machiaj.

Primul pas este definirea zonei in care sunt goluri pe care vreti sa le umpleti, in partea centrala a sprancenei, folosind nuanta deschisa. Conturati partea de arcuire maxima intotdeauna la inceput. Umpleti zona marcata, mai devreme, folosind nuanta mai inchisa din kit-ul de sprancene.

Definiti si coada sprancenei cu aceeasi nuanta. Apoi, reveniti la capul sprancenei, adica zona dinspre baza nasului, si umpleti folosind nuanta mai deschisa din trusa de sprancene. Aici nu dati aceeasi intensitate ca in zona arcuita a sprancenei, ci pastrati un aspect mai natural. Intotdeauna urmati directia de crestere a firului de par atunci cand conturati sprancenele. Pentru tusa finala, intotdeauna aplicati un fard deschis sau perlat, chiar sub punctul de arcuire maxima, pentru a evidentia spranceana si a da luminozitate.  

Puteti alege sa folositi paletele de sprancene de la Parisax Professional care au in compozitie ceara transparenta speciala pentru netezirea sprancenelor, care faciliteaza aplicarea fardului corector pentru un desen cat mai precis - pentru un rezultat natural se aplica ceara apoi fardul, iar pentru un aspect mai sofisticat se aplica fardul apoi ceara.

Daca preferati utilizarea unui creion atunci folositi creioanele pentru sprancene de la Paris Berlin, care au mina extrem de fina, conturand precis si natural linia sprancenelor - formula sa rezistenta la apa, asigura definirea rapida si usoara, iar textura pe baza de ceara permite o fixare de lunga durata.