Iarna pielea noastra este foarte afectata de schimbarile din natura, de aceea trebuie sa ii acordam o mai mare atentie si sa avem grija ce produse folosim. Hidratarea pielii este calea spre o epiderma sanatoasa si frumoasa si de aceea pe langa folosirea produselor adecvate trebuie sa nu uitam sa consumam zilnic minimum 2 litre de lichide.

In primul rand trebuie sa refacem pelicula protectoare si sa crestem aportul de din straturile pielii. Putem sa ajutam pielea prin folosirea unor crème de corp grase, avand la baza uleiuri vegetale si alge marine. In acelasi timp trebuie sa evitam baile prelungite si fierbinti, dar si sarurile de baie, pentru ca acestea dizolva stratul gras al pielii. Ideal ar fi sa utilizam geluri de dus care sa nu ne agreseze pielea si sa aplicam uleiuri speciale (Uleiul Marin Hidratant de la Algologie, care hraneste in profunzime pielea).

Mainile trebuie sa le spalam cu sapunuri blande si sa aplicam de fiecare data o crema de maini (Crema pentru Maini si Unghii de la Algologie – protejeaza si regenereaza epiderma).

Pentru ten trebuie sa folosim o crema cu o textura bogata (Crema Hidratant Bogata mareste cantitatea de apa din epiderma si o pastreaza hidratata) si nu trebuie sa uitam de crema cu factor de protectie (SPF 30 de la Algologie – previne fotoimbatranirea si reduce riscul aparitiei rosetei).

Zona buzelor este foarte sensibila in aceasta perioada, iar la impactul cu frigul si vantul acestea se crapa, sangereaza si dezvolta fisuri in colturile gurii. Din aceasta cauza trebuie sa aplicam mereu un balsam de buze hidratant.