Trendurile in make-up sunt reinterpretate de la an la an.

Aceste trenduri reprezinta munca in echipa a make-up artistilor cu stylistii, designerii, casele de moda si  mai ales cu marile companii de cosmetice.

Succint voi prezenta cateva directii pe care se marseaza anul acesta.

Look-ul "No-makeup makeup". 

Poti obtine acel aspect de flawless skin, folosind un fond de ten fluid, pe baza de apa sau silicon, care sa nu incarce tenul.Desemenea pielea se hidrateaza foarte bine, pentru a estompa acele zone usor uscate. Pentru zona pometilor se foloseste un iluminator cremos in nuante de bej-sampanie. La fashion show-ul Michael Kors, make-up artistul Dick Page a urmat cu precizie aceste reguli.

Insusi Michael Kors spunea "I don't want to transform you into someone else. I want you to be yourself" - " Nu vreau sa te transform in altcineva. Vreau sa fii tu".

Sprâncene statement

Se poarta sprâncenele naturale, răsfirate, pensate doar acolo unde se impune. Desemenea ele trebuie sa fie in concordanta cu nuanta naturala a parului. Sunt complet demodate cele subtiri, unghiulare, vopsite, accentuate si creionate intr-un mod grotesc. Acestea nu fac decat sa inăsprească trasaturile si sa imbatraneasca persoana care le poarta. 

Buzele naturale sau puternic accentuate

Makeup artistul Pat MC Grath a creat pentru designerul Anna Sui, la New York Fashion Week, un look inspirat din anii '60 cu buze in nuante de burgundy.

Desemenea, in trend sunt  buzele acoperite cu sclipici. Karl Lagerfield, impreuna cu mak-up artistul Peter Philips au creat acest look pentru show-ul Fendi, evidentiat cu brio de surorile Hadid.

Machiajul ochilor

Aici ne este permis orice!

De la machiajul minimalist in genul cat-eye, purtat in prezentarile Elie Saab, la tușul care evidentiaza doar coltul intern si extern al ochilor pentru show-ul Fendi, la machiajul in nuante bronzante pentru Blumarine, la un smokey eyes perfect realizat pentru Carolina Hererra si la unul in stilul "messy" in stilul Balmain, totul ne este permis.

Evident, make-up artistii se vor inspira din aceste directii, vor extrage anumite elemente si vor crea look-uri armonioase.