Ridurile reprezinta primele semne ale imbatranirii.

  • Imbatranirea pielii se produce din cauza a 3 factori:
  • Imbatranirea anti-aging - asociata cu varsta,este un proces inevitabil si natural.
  • Imbatranirea cauzata de factorii externi - este un proces reversibil, pentru ca poate fi prevenit. Raze UV, alimentatia, poluare, stilul de viata (stres, tutun, alcool) sunt unele dintre elementele care pot fi nocive (conduc la formarea radicalilor liberi). Imbatranirea hormonala - pentru femei incepe odata cu procesul de menopauza.
  • Ce sunt ridurile?

    Un rid este un pliu ce apare la suprafata pielii, la o anumita varsta. In functie de aceasta,el poate fi superficial sau profund. Ridurile se diferentiaza in functie de zona in care apar si modul de formare. Cauzele aparitiei lor sunt interne (factori genetici si hormonali, stres) si externe (soare, alcool sau consumul de tutun, o dieta nesanatoasa, sedentarism).

    Odata cu varsta, fibroblastele isi incetinesc activitatea si sinteza catorva proteine (colagen, elastina). Colagenul este proteina pentru fermitate, ce confera tesutului puterea de tractiune. Elastina, este proteina responsabila cu supletea tesutului, conferindu-i elasticitate. Aceste doua proteine devin deficitare odata cu inaintarea in varsta. Ridurile devin din ce in ce mai profunde si pielea isi pierde elasticitatea.

    Combaterea ridurilor se face cu ajutorul produselor Algologie pe baza de celule stem din Christe Marine si acid hialuronic, care ajuta la reintinerirea pielii, reducerea ridurilor, oferind in acelasi timp si un plus de luminozitate.