Din pacate pielea noastra nu isi poate spune singura problemele, pentru ca daca ar putea probabil ne-ar da in judecata pentru neglijare. In cautarea unei diagnoze a tipului de piele – ten gras, mixt, acneic sau uscat – nu realizam ca pielea noastra poate sa ne induca simptome care pot sa cauzeze un diagnostic gresit. Astfel ca, unele tenuri sunt uscate – o conditie a pielii pe care putem sa o controlam -, iar alte tipuri pot sa fie pur si simplu “insetate” din cauza aerului conditionat sau a unui consum prea mic de apa, compromitand echilibrul epidermic. Si totusi in aceste cazuri putem pune un diagnostic?

Uscata

Pielea uscata este un fapt – unele tipuri nu au contin de mult ulei sau sebum pentru a isi mentine o hidratare profunda. Daca nu avem o rutina de ingrijire adecvata, pielea va avea un aspect neuniform si se va distruge treptat. O astfel de piele este mult mai sensibila – roseata, iritatiile si petele sunt un efect secundar a unei ingrijiri deficitare. Alege un demachiant delicat sau unul pe baza de ulei, cum este Laptele Demachiant Ulei de la Algologie a carui textura permite o curatare completa, mentinand echilibrul hidro-lipidic al pielii, iar tenul devine hidratat si matasos. Pentru indepartarea celulelor moarte de la suprafata epidermei alegeti un peeling enzimatic – Peelingul Enzimatic de la Dermedics -, care va reinnoi bariera celulara. Pentru hidratare intotdeauna folositi un ser si apoi o crema.

Deshidrata

Pielea deshidrata nu pare hidratata, dar secreta ulei si sebum, indicand astfel un tip de ten gras sau mixt si folosirea unor solutii puternic astrigente. Insa nu tratam, ci doar agravam problema. In acest caz, ar trebui sa folositi un demachiant pe baza de ceramide, cum este si Demachiantul Cremos cu Ceramide de la Dermedics, care va reduce pierderea de apa transepidermica si va hidrata in profunzime. Si bineinteles, nu uitati sa consumati minimum 2 litri de apa pe zi!