Sistemul de epilare VERSUS cu dioda laser de 808nm ofera cea mai rapida si nedureroasa metoda de eliminare a parului nedorit.

Laserul VERSUS produce o raza laser cu o lungime de unda de 808nm concentrata doar pe zona tratata. Astfel ca, in timpul proceduri, laserul emite un puls pentru o fractiune de secunda, permitand firului de par sa absoarba lumina si sa se incalzeasca pentru ca radacina firului de par sa fie distrusa, impiedicand posibilitatea de regenerare a firului de par.

Datorita faptului ca manipul laserului VERSUS se raceste in permanenta, procedura este nedureroasa. Astfel ca, se pot trata si zonele de piele foarte sensibile la durere, fara a fi nevoie de geluri de racire sau creme cu efect anestezic local. Racirea zonei tratate asigura protejarea pielii inainte, in timpul si dupa fiecare puls laser emis pe suprafata pielii.

Laserul VERSUS, cu dioda de 808nm, permite ajustarea tratamentul in functie de tipul de piele si de culoarea firelor de par, asigurand o eficienta maxima a tratamentului cu o viteza sporita, o sedinta de tratament pentru o zona de dimensiune mica sau medie se efectueaza in 15-20 minute, fara a fi nevoie de creme cu efect anestezic sau geluri,

Tratamentele de epilare definitiva cu laser necesita mai multe sedinte pentru a atinge rezultatele ideale, intrucat firele de par pot fi in faza de crestere, insa sub piele, sau pot exista fire mature, care contin melanina, si fire tinere, care inca nu contin melanina, iar zonele respective nu pot avea rezultatele cele mai bune.

Reactia pielii din zona tratata, dupa sedinta laser, poate varia de la o persoana la alta, in functie de tipul pielii si de durata procedurii de epilare laser. Efectele secundare pot fi roseata si umflarea zonei din jurul foliculului de par, indicand, de fapt, ca foliculul a raspuns la tratament.

Dupa tratamentul cu laserul VERSUS nu este necesara o perioada de recuperare.