A venit sezonul rece, iartenul are nevoie in aceasta perioada de o ingrijire speciala, pentru a-i mentine elasticitatea si luminozitatea.

Atunci cand temperaturile scad, umiditatea din aer scade si ea. Aerul uscat determina reducerea umiditatii la nivelul pielii. Pielea, invelisul care protejeaza organismul de modificarile mediului inconjurator (temperaturi extreme, infectii,etc.), sufera o serie de transformari, de la uscaciune, senzatie de intepatura, mancarime sau fisuri pana la manifestari mai serioase.

Produsii secretati la suprafata pielii de glandele sudoripare si sebacee, formeaza, pe timpul verii, un film hidrolipidic consistent, insa in anotimpului rece, acesta este foarte redus, functia protectoare antimicrobiana, antiparazitara si de mentinere a hidratarii pielii se reduce, confruntandu-ne astfel cu o piele uscata, sensibila, care amplifica semnificativ formarea ridurilor si a liniilor fine, aparand deseori si senzatia de exfoliere.

Sanatatea si aspectul pielii sunt extrem de importante, iar pentru a mentine acest echilibru, trebuie sa cunoastem si sa respectam anumite reguli de ingrijire, care tin atat de produsele cosmetice corespunzatoare tipului de ten (la salon si acasa), cat si de adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos.

Puteti incepe cu o demachiere delicata cu un lapte cremos, care indeparteaza foarte usor machiajul, se recomanda produse dedicate tenului sensibil (deoarece in aceasta perioada tenul nostru este extrem de sensibilizat), dupa care se poate aplica o lotiune tonica delicata, fara alcool (acest toner are un efect racoritor ce va calma pielea sensibila).

O data pe saptamana se poate folosi un peeling usor, delicat, cu o textura fina, adecvat tenului sensibil (pielea va deveni instant mai proaspata si mai stralucitoare).

Dupa curatarea peelingului, aplicati o masca calmanta, hidratanta, pentru tenurile cu sensibilitate ridicata, mai ales in aceasta perioada (cuperoza, iritatii, roseata), care va oferi un efect de piele curata, catifelata si luminoasa.

Pielea din jurul ochilor este foarte subțire, fiind cea mai sensibilă zona a fetei. Zona ochilor se deshidrateaza mai repede si rezista cu greu la agresiunile factorilor de mediu. Din aceasta cauza, in perioada rece aceasta zone are nevoie de o ingrijire suplimentara cu o crema specifica.

La final, aplicati pe intreaga fata, gat si decolteu o crema hidratanta, care protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi. Aceasta va hidrata,calma si va mentine tenul suplu, facandu-l mai puternic impotriva factorilor externi.

Sfatul specialistului:Se recomanda efectuarea unei tratament de exfoliere profesional al tenului cel putin o data pe luna!!!

Nu uitati sa consumati aproximativ 8-10 pahare de apa in fiecare zi (lichidele ajuta la indepartarea toxinelor din organism) si evitati consumul de “junk food”, asigurandu-va ca aveti o dieta plina de legume si fructe proaspete.