IPL (intense pulsed light - Lumina intensa pulsata) nu este un laser, ci un sistem de epilare. IPL este cea mai raspandita metoda de epilare de la noi din țara, insa si cea mai veche, iar marele inconvenient al acestei tehnici il reprezintă durerea. De asemenea, IPL nu distruge firele, doar le subtiaza. Astfel, rezultatul nu este definitiv, procedura trebuind să fie repetata anual. Modul de lucru este diferit de cel folosit la IPL, unde epilarea se lucreaza punctat (impuls cu impuls), riscand asfel sa se lase "neatinse" zone mai mici sau mai mari de piele.

Laserul Versus cu dioda produce o raza laser concentrata pe zona tratata. Raza laser emisa este absorbita de melanina, pigmentul care da culoare firului de par. In timpul acestei proceduri laserul emite un puls pentru o fractiune de secunda, permitand firului de par sa absoarba lumina si sa se incalzeasca. In timp ce se incalzeste radacina firului de par este distrusa, impiedicand astfel posibilitatea de regenerare a firului de par. Datorita suprafetei mari a capului laser, sunt tratate un numar mare de fire de par odata, asigurand o viteza mai mare de tratament fata de metodele traditionale de epilare.

Un factor important in procedura de indepartare a parului nedorit este si durerea. Cu laserul VERSUS se pot trata si zonele de piele foarte sensibile la durere, fara a fi nevoie de geluri de racire sau creme cu efect anestezic local. Racirea zonei tratate asigura protejarea pielii inainte, in timpul si dupa fiecare puls laser emis spre piele, directionand in acelasi timp energia emisa de laser catre radacina firului de par.

Laserul Versus cu dioda de 808nm, permite ajustarea tratamentului in functie de tipul de piele si de culoarea firelor de par, asigurand o eficienta maxima cu o viteza sporita, o sedinta de tratament pentru o zona de dimensiune mica sau medie, efectuandu-se in 15-20 minute.

Cum functioneaza

Raza laser concentrata emisa de aparat este absorbita de pigmentul firului de par (melanina), in foliculul de par. Inainte de aceasta procedura zona tratata trebuie rasa cu lama cu o zi inante de tratament sau in aceeasi zi a tratamentului. In timpul tratamentului stratul exterior al pielii este presat si racit de capul laser. Acest lucru protejeaza pielea si face ca tratamentul sa fie mai eficient. Apoi laserul este activat pentru o fractiune de secunda, suficient ca sa incalzeasca firul de par si sa distruga abilitatea foliculului de a se regenera . Rezultatul final este epilarea permanenta a zonei tratate.

Durata unui tratament poate varia de la cateva minute la o ora sau mai mult, in functie de dimensiunea zonei tratate si a tipului de par, dar se efectueaza mult mai rapid decat epilarea cu IPL.

Tratamentele de epilare cu laser necesita mai multe sedinte(intre 6 pana la 10 sedinte) pentru a atinge rezultatele cele mai bune. Necesitatea mai multor sedinte provine din faptul ca laserul actioneaza cel mai bine la firele de par tinere, in faza de crestere. In acelasi timp, firele de par pot fi in faza de crestere dar sub piele, si nu toate firele de par au aceeasi viteza de crestere. Pe aceeasi suprafata pot exista fire mature, colorate, care contin melanina, si fire tinere (sub sau deasupra pielii), incolore care inca nu contin melanina, in consecinta care nu pot fi inca tratate.

Inainte de tratament, se face o minisedinta de proba pentru a stabili reactia pielii la tratamentul laser. Reactia pielii din zona tratata, imediat dupa sedinta laser, poate varia de la client la client, in functie de tipul pielii si de durata procedurii de epilare laser. Efectele secundare sunt foarte rare si minore. Ele pot fi roseata si umflare in jurul foliculului de par, care de fapt este un rezultat dorit, indicand faptul ca foliculul a raspuns la tratament. Dupa tratament nu este necesara o perioada de recuperare, majoritoatea clientilor revenind la activitatea lor zilnica, imediat dupa tratament.

Complete Beauty este incantata sa va ofere ultima tehnologie in eliminarea permanenta a parului nedorit, sistemul de epilare VERSUS cu dioda laser de 808nm. Acest sistem va ofera cea mai rapida si nedureroasa metoda de eliminare a parului nedorit, iar acum beneficiaza de o super oferta!