Cavitatia, numita si “liposuctie fara bisturiu”, este o tehnica inovativa utilizata in reducerea nechirurgicala a acumularilor adipoase prin intermediul ultrasunetelor de joasa frecventa. Cavitatia prin ultrasunete este o procedura eficienta si sigura prin care se pot elimina depozitele de grasime de pe abdomen, brate, solduri, fese si coapse, dar fara durere.

Odata ce penetreaza tesuturile, undele sonore cedeaza o parte din energia lor sub forma de caldura. Cresterea temperaturii locale determina cresterea microcirculatiei si implicit cresterea volumului celulelor adipoase. Energia ultrasonica cavitationala creeaza unde acustice, care genereaza unde de compresie si decompresie. In timpul decompresiei are loc formarea bulelor cavitationale.

Implozia bulelor cavitationale determina alteratii la nivelul membranelor celulare, alternand permeabilitatea lor si eliberand in acest fel lipidele continute in interiorul celulelor adipoase. Undele sonore utilizate nu dauneaza structurilor adiacente (tesut conjunctiv, muschi, nervi, vase sanguine).

Cavitatia permite reducerea acumularii adipoase fara anestezie si fara durere. In plus tratamentul se poate efectua in orice perioada a anului fara a avea nevoie de o perioada de recuperare si fara a crea efecte adverse.

Tratamentul de cavitatie este singur, confortabil si efficient in timp. Efectele acestui tratament au ca finalitate remodelarea siluetei si eliminarea aspecutului de coaja de portocala al pielii.

O sedinta de cavitatie dureaza intre 40-50 de minute. Pentru rezultate ideale este nevoie de 8-12 sedinte, la intervale de o saptamana.