Aceasta procedura utilizeaza curentul electric (sonoforeza) in combinatie cu ultrasunete si cromoterapie.

Ultrasunetul este utilizat in cosmetica inca din anul 1980. Utilizarea terapeutica pe scara larga, siguranta, un control precis si excelent, precum si rezultatele previzibile au facut din ultrasunet un plus important in practicile de chirurgie cosmetica. Noile utilizari ale ultrasunetului includ tratamente de reintinerire faciala si corporala, reducerea vergeturilor, tratamentul contracturilor si cicatricilor, tratament pre- si post-operator pentru a accelera recuperarea si vindecarea dupa proceduri precum lifting, abdominoplastie si liposuctie. Ultrasunetul aplicat peste anumite creme contribuie la penetrarea mai eficienta si mai profunda a compusilor activi.

Sonoforeza (iontoforeza) este o tehnica care foloseste o cantitate mica de curent electric pentru a ajuta la patrunderea unor produse in profunzimea pielii. Curentul electric utilizat pentru procedura de sonoforeza este : galvanic (curent continuu CC). Terapia ionica consta in introducerea de particule dotate cu sarcina electrica – ioni – in organism prin piele sau prin membranele mucoase cu un dispozitiv adecvat care emite un curent continuu (CC). Curentul poate fi emis printr-un conductor, cum ar fi un fir, dar poate fi transmis, de asemenea, prin semiconductori, izolatori, sau chiar prin intermediul unui vid, ca in cazul electronilor sau fasciculilor de ioni. Sarcina electrica curge intr-o directie constanta, deosebindu-se de curentul alternativ (CA). Energia electrica de curent continuu se comporta astfel atunci cand fluxul nu isi schimba directia sau valorile de intensitate. Curentul este aplicat intr-un numar de tratamente electro-terapeutice. Este numit curent galvanic, dar numele sau nu este strict, deoarece se refera, in esenta, la un curent obtinut prin placarea celulelor. Curentul electric constant se obtine de la aparate electro-terapeutice, echipate cu un circuit de producere a acestui tip de putere.

In iontoforeza, potentialele cai ale ingredientelor sunt restrictionate, fortand majoritatea medicamentelor sa penetreze pielea prin intermediul porilor apendageali, precum foliculii de par si glandele sudoripare. Aceste cai nu reprezinta decat 0,1% din suprafata pielii, facand transmiterea medicamentelor prin ionoforeza insuficienta atunci cand o suprafata mare de tesut necesita tratament. Mai mult, penetrarea prin apendici este lenta, prin urmare, diluarea este un factor care influenteaza potentialul succes.

Aceasta tehnologie utilizeaza terapia prin lumina (cromoterapia) : lumina albastra si rosie. In procedura de peeling cavitational (curatarea tenului) vom folosi lumina albastra ce ajuta la dezinfectarea tesutului, iar in tratamentul de penetrare a ingredientilor activi (sonoforeza) vom utiliza lumina rosie ce ajuta in procesul de regenerare celulara si activarea microcirculatiei la nivelul epidermului. Cu ajutorul acestei proceduri (sonoforeza), ingredientii activi vor fi introdusi la nivelul primului strat al pielii : epidermul. Aceasta se datoreaza utilizarii curentului continuu (galvanic) care nu are aceeasi putere de patrundere ca cel alternativ, folosit in mezoterapie.