Dermabraziunea este o procedura cosmetica prin care suprafata epidermei (stratul cornos) este indepartata prin abraziune, fiind utilizata in principal pentru a indeparta celulele moarte, pigmentarile pielii si pentru a indeparta sau ameliora cicatricile. In mod normal tehnologia de dermabraziune cu diamante implica aparatul de vacum si manipuli speciaili cu varfuri cu diamant.

Sunt doua tipuri de tratamente bazate pe dermabraziune:

  • Dermabraziunea cu microcristale
  • Dermabraziunea cu diamante
  • Principala diferenta intre dermabraziunea cu microcristale si cea cu diamante este aceea ca dermabraziunea cu microcristale este in totalitate sigura si igienica.

    Dermabraziunea cu microcristale

    Tehnolgia de dermabraziune cu microcristale foloseste principiul vacuumului si un manipul special care propulseaza cu viteza ridicata cristale de oxid de aluminiu pe suprafata pielii. In acelasi timp vacuumul indearteaza bacteriile, celulele moarte, cristalele foslosite si alte impuritati de pe suprafata pielii.

    Microdermabraziune cu cristale (cristale pudra)

    Oxidul de aluminiu (cel mai folosit agent de abraziune in ultimii 20 de ani) este al doilea cel mai greu mineral, dupa diamante. Forma neregulata a cristalelor creaza un efect mare de abraziune. Deasemenea, oxidul de aluminiu este un material inert care nu provoaca alergii sau reactii adverse. Este non-toxic si non-cancerigen. Cristalele de bicarbonat de sodium reprezinta o alternativa organica la cristalele de oxid de aluminiu, insa acestea sunt mai putin dure si astfel au un efect scazut in dermabraziune. Acestea sunt folosite pentru persoanele cu hiperpigmentari si pot fi indepartate cu usurinta dupa tratament (bicarbonatul de sodiu este solubil in apa).

    Specificatii

    Compusul este sintetizat cu ajutorul unui procedeu de topire in cuptor cu arc, formandu-se un material de inalta calitate compus in principal din oxid de aluminiu. Cristalele sunt formate in principal din 99% Al2O3 si 1% Na20, K20, CaO, SiO2, Fe2O3. Comparativ cu cu oxidul de aluminiu maro, compusul are o duritate mai mare (peste 9 pe scala Mohs) si microduritate de 2100kG/mm2. Este mult mai omogen, din punct de vedere al continutului chimic, proprietatiilor fizice si al structurii. Microporozitatea materialului nu depaseste 5%. Densitatea specifica este intre 3,95+/-0,5 g/cm3 , densitatea neta 1,52-1,85 g/cm3.

    Dermabraziunea cu diamante

    Sistemul de dermabraziune cu diamante inlocuieste fluxul de micro-cristale cu varfuri de diamant reutilizabile. Dermabraziunea cu diamante se bazeaza pe acealasi principiu ca si dermabraziunea cu microcristale. Varfurile cu diamante naturale sunt mai usor de folosit si exista un risc scazut de a lasa impuitati pe suprafata pielii. Insa dermabraziunea cu diamante nu este in totalitate sigura. In urma exfolierii pielii, se pot acumula bacterii pe suprafata varfului cu diamante, bacterii ce pot fi mai apoi raspandite si in alte zone ale pielii corpului. Deasemenea, dermabraziunea cu diamante nu este la fel de eficienta pe suprafetele neregulate ale pielii.

    Pentru mai multe detalii despre cele doua aparate profesionale, accesati link-ul:

    http://www.completebeauty.ro/aparatura/aparatura-tratamente-faciale/microdermabraziune.html